Saturday 9 January 2016

Sukulointi treeni - combinaatio ;)

Kuinka helppoa olisikaan vapaiden koittaessa ajatella pitää vapaata treeneistä? Vai olisiko? Vai onko se vaan haastavaa löytää treenipaikkaa matkakohteesta? Treenikamatkin vievät tilaa matkalaukusta ja mitä jos kohteessa kohteessa mainostetulta salilta löytyykin aivan erilainen varustelu kuin on tottunut. Vielä pari vuotta sitten olisin itsekin kokenut tilanteen haastavaksi tai jopa mahdottomaksi. Mutta nyt, kun liikunnasta on tullut iso osa elämääni jo parin päivän liikkumattomuus tuntuu niin yöunissa kuin muuallakin kehossa. Kesällä liikuntaa on helpompi ujuttaa lomasuunnitelmiin pakkaamalla juoksukamat, mutta talvella, (etenkin näillä pakkasilla) tulee kurkattua myös reissukohteen sisäliikunta tarjontaa.

Kovin paljoa en ole vielä vieraita saleja käynyt kurkkailemassa, mutta nyt siihen tarjoutui mahdollisuus parin päivän sukuloimisreissulla Kankaanpäähän. Ensin myönnän häpeissäni, että edellisestä sukuloimisreissusta olikin kulunut reilut viisi vuotta, jolloin olin serkkuni lakkiaisissa jo erittäin huonovointisena ja siirtosydäntä odotellessa. Mutta vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja lähdin reissuun. Päivämäärien varmistuttua tutkailinkin Kankaanpään salitarjontaa, ja silmäni osui mukavan oloiseen kuntokeskukseen, Kuntokeskus Combiin.  torin kupeessa. Reippaasti laitoin kyselyä mahdollisuudesta hyödyntää salia omaan treenini ja sain ystävällisen vastauksen nopeasti.


Koska matkani päätarkoitus oli viettää aikaa Teräsmummon kanssa torstaina pernasopan voimalla lähdin katsastamaan Combin tarjontaa. Mukaani sain houkuteltua sukulaisen joka olikin jo asiakkaana Combissa. Tullessa vastaanotto oli ystävällinen ja avulias ja olisi opastanut enemmänkin, mutta olin tosiaan saanut tuon "oman oppaan" järjestettyä itselleni. Koska treeni ajoittui alkuiltaan (ja alkuvuoteen) oli porukkaa aika paljon liikkeellä.  Lämmittelyyn oli tarjolla kuntopyöriä, soutulaite ja pari juoksumatto. Ja vaikka porukkaa olikin "oppaan" mukaan tavallista enemmän hyvin sai lämmittelyt hoidettua ilman odottelua. Päädyin tekemään yläkropan tehotreenin sisältäen "supermiestä käsipainoilla", etuheilautusta sekä pushpressiä. Oikean kokoiset kahvakuulat ja käsipainot löytyi helposti. Laitteiden (joita oli mielestäni muutoin paljon) käytön jätin viisaammille (vaikka toki suurin osa tutuilta näyttikin), ettei aikani kuluisi minulle vieraampien laitteiden tutkimiseen. Apuakin olisi laitteisiin varmasti saanut, mikäli olisi kysynyt. "Oppaani veti hieman rauhallisemman koko kropan treenin ja itse sitten loppuajan hieman rauhallisemmin tein vatsoja, hartioita yms. pientä ja löysinpä muutaman rullankin joilla sai taas kiduttavasti availla solukalvoja.
Combin "pyyhelainaamo". Hieno idea!

Erityisesti ehkä aluksi hämmästytti mutta myös ilahdutti, kuinka kanssatreenaaja opasti ystävällisesti "opastani" maastavedon liikeradassa ja ilmapiiri oli muutenkin kaverillinen. Pääkaupunkiseudun ison salin kasvatille nuo tervehdykset oli hämmentävää, mutta myöskin ihan mukavaa. Tai ehkä se on pienen kaupungin juttu, kun kaikki tavallaan tuntevat toisensa.
Perjantaiaamuna oli tilaa.

Perjantaina ajoitin treenini aamupäivään ja ilokseni huomasin salin olevan lähes tyhjä.  Ilo tuo tyhjyys oli kuitenkin siinä mielessä, että halusin hyödyntää juoksumattoa muutenkin kuin lämmittelyyn ja tehdä 400 metrin vetoja reippaalla hölkällä liikkeiden välissä. Pitäydyin kuitenkin taas kahvakuulissa sekä oman kehon painoilla tehtävissä harjoituksissa. Varmasti jos vielä Combiin poikkean katselen myös kuntosalin laitteita tarkemmin, mutta olen itse niin tykästynyt vapaisiin painoihin sekä kahvakuuliin, että tällä kertaa en enempää tarvinnut. Ehkä juuri siksi, jäinkin kaipaamaan hieman isompaa kahvakuulaa, kuin isoin löytämäni oli 20kg. Hieman kaipasin myös lukollisia pukukaappeja, joita Combilla on käytössä kuukausivuokralla kanta-asiakkaille. onneksi kuitenkin sain tästäkin tiedon etukäteen niin osasin varautua jättämällä arvotavarat pois matkasta.
Torstaina ryhmäliikunnassa olisi ollut tarjolla Crosstraining, joka hieman houkutti, mutta en uskaltautunut mukaan tällä kertaa.

Plussaa annan  tyhjäksi jätetylle tilalle, jossa mahtui useampikin treenaamaan vapailla painoilla. Ja vaikka torstaina olikin hieman enemmän porukkaa liikkeellä salilla vallitsi rauhallinen tunnelma. Itse kun en henkilökohtaisesti tykkää niistä "synnytysäänistä" jotka kuuluvat kuulokkeiden läpi.
Kanta-asiakkaille aukioloajat ovat laajat, joten sitä ei voi käyttää tekosyynä treenamattomuudelle.  Hieman kurkkailin myös aikataulusta myös Combin ryhmäliikuntatarjontaa, joka oli yllättävän laaja niinkin pienelle paikkakunnalle. Päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen siistit tilat ja ystävällinen vastaanotto sekä henkilökunnan mielenkiinto tällaisen pienen elinsiirtourheilijan näkökulmasta. Niin usein kun me tietyt urheilijaryhmät jäädään niin vähälle huomiolle, vaikka kovasti töitä tehdäänkin. Tänä vuonna jo Special Olympics sai onneksi hieman huomiota valtamediassa median huomioidessa huomattavasti näkyvämmin muita urheiluryhmiä, ehkä me elinsiirtourheilijatkin täältä vielä kovalla työllä noustaan kansan tietoisuuteen. Noustaan tai ei, liikunta jatkuu.

Yhteistykumppanini Medipiste Oy maahantuo melko päheitä kenkiä. Meinas kenkäintoilijan mopo keulia.
Vaikka treenaminen sujui mutkattomasti vielä kiitollisempi, olen ajasta jonka sain viettää sukulaisten seurassa. Aivan liian pitkä aika kun viimeksi saanut aikaiseksi tällaisen reissun. Lupaan parantaa tapani ja nähdä näitä ihmisiä ja muistella vanhoja hyviä muistoja. Liian paljon surua osunut monen meistä matkalle. Mennyttä ei voi muuttaa, mutta eteenpäin voi aina katsoa.
Nyt on teräsmummolle pullaa.. Jos tulee porilaisia...
Eihän se nyt sovi että vieraita mummoja vaan hyysää päivät pitkät, omaa se on hyysättävä niin kauan kun mahdollisuus.








No comments:

Post a Comment