Wednesday 29 October 2014

Jännittävä kahvakuula

Eipä järin jännittävältä näytä tuo möhkäle kädensijalla, mutta jännitys tuleekin siitä tekemisestä.
Ja tekemistä tuolla möhkäleellä on paljon. Itse olen tutustunut vasta murto-osaan mahdoolisuuksista.

Molemmat tällä hetkellä käytössä olevistani sali-ohjelmista sisältää liikkeitä kahvakuulan kanssa, kiitos Rainerini joka ei ininääni itseni loukkaamisesta kuuntele. Ehkä jännittävintä on juuri tuo, sattuuko vai eikä satu, tai lähinnä kuinka paljon sattuu. Ja nyt en puhu tavallisesta lihaskivusta, vaan siitä kuinka voit epähuomiossa ja joskus ihan huomionkin kanssa teloa itseäsi tuolla möhkäleellä.
Epähuomiossa:
- Liike, jota Raineri kutsui kauppakassiksi.(Nimi on varsin osuva, koska itsehän aina kaupasta tullessani lennättelen kassia samoin) Kuula siis heilautetaan yhdellä kädellä eteen, napataan toisella kädellä kiinni edessä ja viedään toiselle sivulla ja taas sama juttu (No en oo hyvä selittämään näitä liikkeitä, koska en oo ammattilainen ja siksi laitoinkin tuon videolinkin).
Sitten voi jännittää, että saako napattua siitä kuulasta edessä kiinni vai lentääkö se edessä olevaan peiliin tai treenajaan tai kenties omaan ohimoon. Eli valppaana pitää olla. Tehokas on kyllä sekä fyysisesti, että henkisesti.
-Kuulalla heilautus sivulta toiselle (Ei ole videolinkkiä eikä edes kuvaa joten tyydyn vain selittämään) elli Oikealla kädellä möhkäle heilautetaan kohti vasenta ohimoa ja toivotaan, että vasemman käden refleksit (sekä aivotoiminta) on mukana ja nappaa kuulan kiinni, ennenkö kolahtaa ohtaan. Tehokasta tämäkin, kaikinpuolin.
Huomiossa:
- Räjähtävä pystypunnerrus: olit sitten asetellut kuulat kuinka päin vaan, poistanut valtavan kokoisen hiertävän sykemittarin,  yrittänyt suojata ranteesi pehmusteilla, aina sattuu. Kuulat hakkaa ranteesi oitis mustelmille ja jännityksellä tarkistat lopulliset vauriot seuraavana päivänä.

Ihan on sävysävyyn "ranteen pehmustimet" kahvakuulien kanssa. Ei se auta. Aina saa mustelmia.

Mikäli et omista omaa saliohjelmaa helppo tapa aloittaa kahvakuulailu on mennä ryhmätunnille, jota omakin kuntosalini järjestää. Itsekin kyseiselle tunnille eksyin viime syksynä, huonolla menestyksellä tosin. En huomannut tuntien vaikeusaste koodikarttaa ja valitsin toki jonkin experience-tunnin jossa olin valmis muuttamaan vanhan sananlaskun muotoon: "Kuolema kuittaa kahvakuulatunnin päätteeksi." Elossa selvisin kuitenkin, ja nyt kun tuo värikoodi arvoitus on minulle selvinnyt on tarkoitus osallistua uudemman kerran, ja tällä kertaa hieman paremmin tasoani vastaavan tuntiin.


No comments:

Post a Comment