Thursday 17 July 2014

Kisafiiliksiä

Kisat ovat nyt ohi ja fiilis on huikea, siitäkin huolimatta, että Finnair hukkasi koko lentokoneellisen laukut mitaleineen kaikkineen. Muistoja ja kokemuksia joita reissusta sain, ei edes Finnair pysty kuitenkaan kadottamaan.

Kisajoukkueemme oli aivan mahtava. Ensimmäinen huikea fiilis oli avajaiskulkueessa.
Ensin kokoonnuimme aukiolle, jossa järjestäydyimme joukkueittain. Siitä kävelimme joukkueittain Liettuan armeijan soittokunnan soittaessa mahtipontista marssimusiikkia pitkin erästä pääkatua vanhalle toriaukealle.

Aikamoinen kunnianosoitus Liettualta järjestää armeijan soittokunta tahdittamaan avajaiskulkuettamme.
Kuva: Tuija Helander

Aukeaa kohti marssiessa Fiilis oli mahtava. Ihmiset kadun varrella vilkuttivat ja läpi marssin koin kylmiä väreitä silkasta riemusta olla mukana tuossa tapahtumassa.

Kuva: Risto Aholainen
 
Avajaismarssi päättyi aukealle josta siirryimme Grand Dukes palacen sisäpihalle viettämään kisojen avajaisiltaa.
 
Avajais-illan ohjelmassa oli puheita, joista osittain äänentoiston, osittain puhujien hieman epäselvän aksentin takia, osittain kurisevan vatsani takia, meni ohi. Puheiden lisäksi katselimme muutaman historiallisen  tanssiesityksen, joka ei kuitenkaan vedä vertoja Sykkeen omille pikkujoutsenille. Odotus kuitenkin palkittiin ruhtinaallisesti notkuvin pöydin.
 
Avajaisiltana pöydät notkuivat paikallisia herkkuja.
 
Ruoka oli hyvää ja sitä oli melkein riittävästi, eli jotkin ruokalajit loppuivat kesken ja suurimmalle osalle eurooppalaisista kiertävä Buffet pöytä ei ollut tuttu vaan kaikki rynnivät eripuolilta pöytää ruokien kimppuun ja tästä syntyi kirjaimellisesti Seisova pöytä. Vatsat saimme kuitenkin täyteen, kuhan maltoimme hetken odottaa hätäisempiä.
 
Viimeistään saliin kannettu valtava kakku sai loputkin vatsansopukat täytettyä.
 
Vielä pienet poseeraukset lipun kanssa, ja sitten hotelliin unille ja valmistautumaan seuraavan päivän uintiin. Sen verran voin uinnista paljastaa, että se ei mennyt niin kuin Strömsössä.

Enemmän kisakuvia sekä jo päivitetymiä kisatuloskia voit käydä kurkkimassa Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden facebook sivuilta. (Muistathan tykätä :) )
 
 

No comments:

Post a Comment