Monday 7 April 2014

Juoksumatto (Eihän matto juokse)

Juoksumatto kuulostaa tylsältä. Ja sitähän se on. Ellet sitten ole ladannut hyvää musiikkia kuulokkeisiin. Mikäli treenipaikkasi on oikein edistyksellinen sinulla saattaa olla myös mahdollisuus seurata mielenkiintoista ohjelmaa samalla ruudulta edessäsi, kuten tänään minulla. Star trekin uusinta oli juuri se minkä halusinkin nähdä. Kotona minulla ei todellakaan olisi ollut aikaa sitä katsoa, eli mikä onni, että satuin juoksumatolle oikeaan aikaan.

Sunnuntai on erityisen hyvä juoksumattopäivä. Koko päivä kokkiohjelmia, joista voit kuolata kaikkea mitä ei pitäisi syödä. Olenpa koittanut olla myös näppärä ja vaihtaa kanavaa paikalla olleella kaukosäätimellä. Ja vaihtuihan kanava, minun edessäni olevassa ruudussa ja kaikissa kymmenen juoksumaton edessä olevassa ruudussa. Vaihtui myös jokaisen kuntopyörän edessä olevassa ruudussa. Sitten alkoi pelottaa, että vaihtuu tuolla vekottimella naapureiden nopeudet juoksumatoilla ja vähin äänin palautin säätimen paikalleen.

Niveleni eivät oikein arvosta hölkkäilyä ja pomppimista ja ostinkin sitten joku aika sitten ammattilaisten suosimat juoksukengät. No eipä ne hienot, joustavat ja tuetut kengät minusta vieläkään juoksijaa tehneet, mutta harjoittelu jatkuu ja ehkäpä jonain päivänä hölkkään neljän kilometrin tavoitematkan.

Olen myös oppinut tärkeitä asioita juoksumatolla.
1. Kiinnitä se pyykkipojan näköinen klipsu puseron helmaan. Se ei ole liioiteltua. Ettei vaan sattuisi mitään. ;)
2. Maton nopeutta kannattaa pienentää, ennen kuin tuntuu siltä ettei jaksa askeltakaan tätä nopeutta.
3. Hölkätessäkin pitää muistaa hengittää.

Hieman kun vielä säät lämpenee ja katupölyt laskeutuu voisi jo ihan ulkoilmassakin hölkkäillä. Jos ne kengät ois siellä vielä paremmat. Siihen asti näillä ajatuksilla kohti juoksumattoa ja iloisia hölkkätreenejä.

No comments:

Post a Comment