Thursday 3 April 2014

Sh'bam!

Viime syksynä päädyin ensimmäistä kertaa Sh'bammiin. Kuntosalini tuntikarttaan tuo oli merkitty koodilla "reippautta ja iloa helpoilta tunneilta". Mikäli olet kovin herkkähipiäinen ja itsekriittinen, ilo voi olla vähän hakusessa ensimmäisellä kerralla.

Ensimmäinen kerta olikin minulle erittäin traumaattinen. Ikävänä muistona mieleen tuli yläasteella pakotetut aerobic-tunnit, joissa nolona yritit mukana pysyä heikon olon saattelemana ja tuntien luokkatovereiden halveksivat katseet niskassasi. Jossain vaiheessa tuntia, häpeä jo hieman helpotti, kiitos hauskan ohjaajan. Tunnin jälkeen ajattelin, että: "Ei, tää ei oo mun juttu".

Kevättalvella lähdin ystävän yllyttämänä uudelleen Sh'bamiin. Tällä kertaa löytyikin tuo mainostettu ilo. Se löytyy kun katsoo itseään peilistä keinuttamassa lanteita samaan aikaan kun ohjaaja huutaa, että: "Nyt, tee sun sexy move, että se mies lähtee sun matkaan". Ja tiedät katsoessasi itseäsi peilistä, että se mies todellakin lähtee, ja mahdollisimman nopeasti ja kauas, jos sut tuollasena näkee. Sitten ohjaaja huutaa, että: "Nyt ollaan mtv:n musiikkivideolla" ja samalla näät itsesi peilistä ja muistat Armin ja Dannyn legendan: Tahdon sulle olla hyvin hellä

Edelleenkin on olo kun norsulla baletissa, mutta norsullakin voi baletissa olla ilmeisen hauskaa.

Tunti etenee ja ohjaaja huutelee minulle täysin mystisiä termejä: "samba", "mambo",  ja sitten "pivot" Minä yritän hämmentyneenä seurata mitä tehdään ja juuri kun luulen päässeeni mukaan, pahin painajainen toteutuu: "Ja sitten kädet mukaan." Ja niin tipahdan kyydistä, mutta onneksi itselleni nauraen.

Aina ei urheilu ole silti kivaa ja jollain tunneilla kelloa tulee vilkuiltua turhankin usein. Sh'bammissa siitä ei ole pelkoa. Jos erehdyn katsomaan kelloa, kompastun omiin jalkoihini tai törmään
vierustoveriini (tai isoon tolppaan keskellä salia). Vielä en ole törmännyt, mutta mikäli näette minut joku päivä mukiloidun näköisenä syy on luultavasti edellämainittu. Mutta hauskaahan tuo on.
Mikäli tämä postaus oli otsikosta alkaen sinulle yhtä mystinen kuin suurin osa sh'bam tunneilla huudelluista termeistä minulle on, voit kurkata mitä Sh'bam on täältä.

No comments:

Post a Comment