Monday 30 June 2014

Tyhmyyteen en kuole

Ihmisen elämä on rajallinen. Sen tiedämme, ja sen tiedon olen omaksunut kaiken tapahtuneen jälkeen. En kuitenkaan halua elää elämääni ajatuksella, kuinka kuoleman sadonkorjuu odottaa oven takana. En kuitenkaan nää mitään järkeä houkutella Viikatemiestä yhtään aikaisemmin tulevaksi, vaan mielellään voisi pysyä omalla maallaan mahdollisimman pitkään ja tietyillä omilla toimillaan oveen muutaman lukon asentaa, ettei tuo kutsumaton vieras turhan aikaisin tule.

Pyöräilykypärä:
Tottahan se on, että kampaus menee pilalle ja kesäkuumalla kypärä on hiostava, mutta pahemmin se kampaus pilalla on jos joudut onnettomuuten ja kallo halkeaa. Eikä ne aivonpalatkaan kadulla kovin kauniita ole. Itsehän toki olet niin hyvä liikenteessä, että mitään ei voi sattua, mutta ikävä kyllä et ole liikenteessä yksin, vaan siellä on myös aika monta idioottia samoilla kastoilla, jotka kuvittelevat olevansa aivan yhtä mahtavavia.
Solarium tai auringonotto:
Tosiaanhan eihän sitä nykyään voi mitään tehdä ilman syövänpelkoa, mutta en myöskään ymmärrä miksi tieten tahtoen vaaralliseksi todettua UV-säteilyä haluaisi iholleen. Joku voisi nättinä toki pientä rusketusta pitää, mutta ennemmin olen rypäle kuin rusina. Enkä kyllä Tsernobyliinkään matkustaisi, vaikka se kuinka hyvän näköiseksi minut tekisi.
Tupakka:
Tarviiko tätä edes perustella. Eniten ihmetyttää ihmiset, jotka salilta ulos astuessaan sytyttävät tupakan. Väittäisin, että mikäli käyt salilla, välität edes jonkin verran terveydestäsi. Tässä pieni motivaatio kuva, joka puhuu puolestaan.

Tämän terveysnatsismin jälkeen on hyvä myöntää, että toki itse lipsun välillä täydellisen terveellisestä ruokavaliosta ja pitkistä yöunista, mutta jos on sydämensiirrosta selvinnyt niin pirun noloa se olisi tyhmyyteen eli kolmeen edellä mainittuun kuolla. 
Siirtoa odotellessa sohvalla makoillessa söin kerran luumua ja imeskellessäni luumunkiveä mieleen hiipi Äidin varoitus, kuinka makuulla syödessä voi ruokaa mennä henkitorveen. Se olisi ollut kyllä nöyryyttävä loppu, jos sydämensiirtojonossa kuolee tukehtuessaan luumunkiveen kun laiskuudessaan ja ahneuksissaan  makuultaan luumunkiveä imeskeli.

Vielä loppuun, Pitäkää toisistanne huolta, mutta vähintäänkin yhtä tärkeää on pitää itsestänne huolta.

No comments:

Post a Comment